utorak, 21. maja 2024.

Krivična prijava zbog napada na ekipu TV „Valjevo plus“

Objavljeno: 19. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska policija podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika kamenoloma u selu Prijezdić zbog napada na novinara TV „Valjevo plus“ Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića, saznaje portal Patak online. Kako nam je potvrđeno, vlasnik kamenoloma sumnjiči se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti lica koja obavljaju poslove od javnog značaja u oblasti informisanja. Za to krivično delo je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Naši izvori navode da su danas saslušani svi učesnici incidenta koji je dogodio juče u Prijezdiću.

Ekipa TV „Valjevo Plus“ napadnuta je na radnom zadatku, dok su snimali kamenolom u Prijezdiću. Na novinara Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića fizički je nasrnulo nekoliko ljudi iz kamenoloma među kojima je i njegov vlasnik kamenoloma. Ekipa TV „Valjevo Plus“ je snimala „pokrivku“ kamenoloma za prilog o protestu meštana sela Prijezdić i Dračić, koji su se žalili da su im zbog rada kamenoloma uništeni lokalni putevi i zagađena poljoprivredna dobra.

„Mi smo samo ušli sa namerom da snimimo „pokrivku“ za prilog o protestu meštana, ali su nas odmah zaskočili i napali, da nismo stigli ni da kažemo zašto smo došli i šta želimo. Najpre su napali kolegu Vasilija, pokušavajući da mu otmu kameru, a onda i mene. Dobio sam pesnicu u leđa od čoveka koji je neprestano vikao da je on vlasnik kamenoloma i da ima papire. Preživeli smo šok, nismo se nadali napadu jer smo došli krajnje pristojno , ali srećom nismo ozbiljnije povređen“, kaže Lučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *