nedelja, 16. juna 2024.

Za pet izložbi „Trnavac“ dobija skoro 33.000 evra

Objavljeno: 27. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ u ovoj godini iz gradske kase dobiće skoro četiri miliona dinara za rad, dok od sopstvenih prihoda planiraju da ostvare samo 70.000 dinara! Tako će građani Valjeva rad ovog umetničkoj studija, koji za 365 dana planira da ima pet novih izložbi, platiti skoro 33.000 evra. Najveći deo novca koji će dobiti iz gradske kase biće potrošen za plate, dodatke i naknade troje zaposlenih, a ta cifra dostiže oko 2,2 miliona dinara!

Zanimljivo je to da je Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ prošle godine godine 4.500 evra potrošio na usluge po ugovorima, dok ove godine za te namene planiraju da izdvoje 70.000 dinata. Takođe, prošle godine, za dvoje zaposlenih, koji imaju po 10 godina radnog staža, isplaćeno su jubilarne nagrade u ukupnom iznosu od skoro 2.300 evra! Pored toga, za socijalna davanja zaposlenih je izdvojeno 1.000 evra.

Ista situacija je bila i prošle godine, kada je za ovaj umetnički studio izdvojeno četiri miliona dinara. Tadašnji zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač je rekao da ke nedopustivo da ova ustanova kulture godišnje organizuje samo dve izložbe, a da se, s druge strane, izdvaja velika svota novca za plate i druge troškove zaposlenih. On je dodao da bi trebalo preispitati Statut ove ustanove, kako bi se program ove ustanove proširio uključivanjem umetnika iz Valjeva i drugih delova Srbije, ali se od njegovog predloga dalje nije odmaklo.

Jedan komentar na “Za pet izložbi „Trnavac“ dobija skoro 33.000 evra

  1. Što ste tako zlobni koliko ima voja iz valjevca u galeriji ljuba i njega obilazite. Ova žena je tu godinama i niste postavljali pjtanje trnavca. A šta voja se razume u politiku privredu kulturu -svugde posle njega ostaje haos.

    9

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *