utorak, 28. maja 2024.

Ortopedija otvorena za pacijente

Objavljeno: 30. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle jednomesečne pauze odeljenje ortopedije valjevske bolnice, koje je bilo zatvoreno zbog pojave stenica, ponovo je od danas otvoreno za pacijente. U proteklih mesec dana svi pacijenti sa ortpoedskim problemima su bili smešteni na drugim odeljenjima valjevske bolnice. Kako je saopšteno iz valjevske bolnice, urađena je kompletna dezinsekcija i krečenje odeljenja, tako da je ortopedija ponovo otvorena za pacijente.

“Prema akcionom planu završena su dva kruga dezinsekcije. Nakon obavljene kontrole, a u skladu sa merama koje su preduzete, odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju. Što se tiče nabavke novih dušeka za krevete, obezbeđeno je sponzorstvo. Bolnica Valjevo izražava veliku zahvalnost Gradu i gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću, zahvaljujući čijem zalaganju je obezbeđeno sponzorstvo za nabavku dušeka i posteljine. Odeljenje je opremljeno sa 40 novih dušeka i 40 kompleta posteljine“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Vukićević  kaže da je zbog velikog minusa u proteklom period bio  povećan broj pacijenata sa ortopedskim povredama.

„Veliku zahvalnost dugujemo Opšte hirurgije i OP bloka, urologije i ORL odeljenja jer su nam ustupili svoje resurse i kapacitete  na korišćenje kako bi služba normalno funkcionisala u ovom periodu. U ovom periodu zbog vremenskih uslova bio je i povećan broj hitnih stanja koja smo zbrinjavali i smeštali upravo na pomenuta odeljenja. U tom periodu je operisano oko 50 pacijenata sa prelomima kuka, potkolenica ili podlaktica najčešće. Pacijeti niju trpeli što se tiče situacije na odeljenju. Hladan program je odložen i biće nastavljen po ažuriranoj listi čekanja već početkom februara. Nakon zadovoljenja svih sanitarnih uslova, krečenja, opremanja potpuno novim dušecima i posteljinom nastavljamo sa normalnim radom. Nažalost je ova situacija bila povod za kompletnu rekonstrukciju odeljenja, ali ogroman trud i entuzijazam svih zaposlenih se nastavlja u novim uslovima „,  rekao je dr Vukićević.

Odeljenje valjevske ortopedije zatvoreno je krajem decembra prošle godine zbog pojave stenica, zbog čega je ortopedija kompletno ispražnjena.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *