nedelja, 23. juna 2024.

Za plate i troškove zaposlenih u Vodovodu 175 miliona dinara

Objavljeno: 12. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Skoro polovina vode koju valjevski vodovod pošalje u gradsku mrežu ne stigne do potrošača. Zbog dotrajale vodovodne mreže, koja je u nekim delovima Valjeva stara čak 60 godina, gradski vodovod već godinama ima ogromne gubitke u poslovanju. Problem stare dotrajale vodovodne mreže, zbog čega su gubici na vodovodnoj mreži oko 44 odsto je višedecenijski, ali se na njegovom rešavanju nije skoro ništa radilo, jer u „Vodovodu“ kažu nema para za taj zahtevan posao, a novca nema ni u gradskoj kasi. Da „Vodovod“ najmanje para izdavaja za rekonstrukciju vodovodne mreže najbolje ilustruje primer da se najveći deo od novca koji se slije u kasu „Vodovoda“ izdvaja za plate i ostale troškove zaposlenih. To potvrđuje i direktor Đorđe Pavlović koji kaže da će za te namene u ovoj godini biti potrošeno čak 175 miliona dinara.

„ Od troškova koji su planirani u iznosu od 400 miliona dinara, za plate i druge troškove zaposlenih se izdvaja najviše novca i to oko 175 miliona dinara, tako da 43 odsto rashoda čine troškovi za zaposlene. Naš je predlog da napravimo lične karte za sve zaposlene i vidimo gde to imamo viškove, a gde manjak i da napravimo preraspodele u okviru preduzeća. U svakom sistemu ukoliko troškovi prelaze 30 odsto sistemi su apsolutno neodrživi“, rekao je Pavlović.

Na području Valjeva ima oko 232 kilometra cevovoda, dok na seoskom području ima još oko 300 kilometara vodovodne mreže. S obzirom na to da „Vodovod“ samo na plate i druge troškove izdvaja skoro milion i po evra, neizvesno je kada će dotrajala mreže biti rekonstrisana, a samim tim i gubici smanjeni.

3 komentara na “Za plate i troškove zaposlenih u Vodovodu 175 miliona dinara

 1. A jel’ čuo ovaj direktor da ima neko ko ume bolje da radio posao direktora Vodovoda od njega i Poćute zajedno. Ovolike troškove je on napravio, i odgovorno bi bilo da podnese ostavku,onaj tamo se svaki dan voza u Lelić službenim kolima da obilazi svoje stado ovaca, ovaj sprovodi javne nabavke kako njemu odgovara … Kriminal na svakom koraku, samo ako hoće ko da vidi.

  0

  0
  1. Šta će sad taj cirkuski, bleferski tim kada će morati na direktorsko mesto da vrate Janka Gagića u Vidrak? Šta će Poćuta s onim mlađahnim što ga prvo posadi neukog na direktorsko mesto a onda i sebe i njega, o našem trošku, povede kao svog ličnog kamermana na turneju u Italiju? EEEE, ovakvi diletanti nisu viđeni a zbog svega što su tako bahato radili definitivno su ugasili!

   0

   0
 2. (cenzurisano)Nema para za rekonstrukciju dotrajale i za zdravlje građana odavno opasne vodovodne mreže ali se nemilice troši na ulepšavanje fasade , direktorskih kancelarija, nenormalno skupih računara sve bez javne nabavke, po sistemu dođem ti dođeš mi. Tražili ste gledajte.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *