sreda, 17. aprila 2024.

Ko vlada Valjevom?

Objavljeno: 11. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Gradskom veću, koje je pored gradonačelnika Stanka Terzića i lokalnog parlamenta, najviši deo vlasti, sede predstavnici čak 11 političkih partija! Gradonačelnik Stanko Terzić se na poslednjoj sednici Gradskog veća pohvalio da su u dosadašnjem radu većnici bilo skoro uvek jednoglasni u glasanju, međutim, očigledno je da su neke od tih odluka bile političke, a ne odluke za koje se izglasalo isključivo zbog toga što je to interes građana Valjeva. U Gradskom veću, koje bi trebalo da kontroliše rad Gradske uprave i kroz čije „ruke“ prolaze sve odluke o kojima kasnije odlučuju odbornici sede predstavnici partija koje u Skupštini grada imaju od jednog do tri odbornika!

Na čelu Gradskog veća je, po funkciji gradonačelnik Stanko Terzić iz SPS, vodeće partije u vladajućoj koaliciji, a njegov zamenik Žarko Kovač dolazi iz LDP, partije koja u lokalnom parlamentu ima dva odbornika.

Sa jednim odbornikom u lokalnom parlamentu Pokret za Valjevo je dobio člana Gradskog veća Aleksandara Vujića, pomoćnicu gradonačelnika Valjeva Svetlanu Janković Beljanski, kao i direktorku Centra za socijalni rad Kaju Jovanović. PUPS, koji u lokalnom parlamentu ima jednog odbornika, ima svog predstavnika i to je Dobrosav Janković, kao i PSS, koji ima jednog odbornika i svog predstavnika u Gradskom veću Milojka Pantića. Isti slučaj je sa novopostavljeno članicom Gradskog veća Milenom Dosković iz SDP, partije Rasima Ljajića, koja u Skupštini grada ima samo jedno odborničko mesto.

U Gradskom veću je i Nikola Radojičić iz URS, partije koja u lokalnom parlamentu ima tri odbornika, a pored Gradskog veća dobili su i direktorsko mesto u gradskoj toplani. DSS, koja ima tri odbornička mesta, ima svog predstavnika u Gradskom veću, a to je Milenko Dragojević. Pored gradskog većnika, DSS „drži“ i direktorsko mesto u „Poletu“. Novosrbijanci, bivši članovi NS, koji u Skupštini grada imaju dva odbornika, imaju člana Gradskog veća Marka Živanovića i direktorku Turističke organizacije.

Iz svega ovoga proizilazi da u Gradskom veću, izvršnoj vlasti, sede predstavnici malih partija, koje u lokalnom parlamentu nemaju više od tri odbornika, ne računajući gradonačelnika Stanka Terzića iz SPS, koji je po funkciji na čelu Gradskog veća. Da li su se prilikom izbora članova Gradskog veća političke partije vodile interesima građana Valjeva ili interesima pojedinaca, može samo da se nagađa.

6 komentara na “Ko vlada Valjevom?

 1. Upravo je tako kako ste napisali. Nikog od ovih faca koje sada gledamo nećemo videti u sledećemo Gradskom veću. Ne zato što će to biti moja volja, već što će to biti realnost političkog života.

  0

  0
 2. Vladom Valjevskom vlada Tajkunski kapital, i Povrenske magle bez vidika i perspektive, sa svojim Eksponetima koje prepoznajemo po nadimcima.

  0

  0
 3. I da li je sve ovo normalno?

  Zato nam ovako napreduje infrastruktura i gradski život!

  E, Srbijo i bogu si teška. Pa bolje je organizovana i veći kapital ima Eparhija Valjevska. Ja bih sve ovo prepustio da vodi crkva…

  0

  0
 4. Kapiten Tajkunske ekipe Valjeva je nesumnjivo Povlenski maglenik, a igrače je rasporedio u svim političkim strankama a on opljačkao Fond za razvoj i Banke, i sada treba očekivati da stradaju neki njegovii igači a o da ostane nedodirljiv. Preduzeća Povlenskih magli su unakazila srpske finansije, i niko nije kriv.

  0

  0
 5. Da li može neko od ovih pomenutih da iznese u javnost na kom polju su bili uspešni jesu li se oprobali u privatnom biznisu i da li su redovno izmirili obaveze državi. Ako nisu bili privatnici bar 5 godina ja im ništa ne priznajem a rezultat njihovog rada se vidi na svakom koraku, počev od puteva, ulica, fabrika, zaposlenosti, standarda građana i niz ostalih načina. Ali njima je više nego dobro primanja su redovna i pogolema(za njih isuviše mala) i uvek su spremni da drže lekcije kako se dobro radi i kako nam lepo dok oni vladaju, doduše ima i onih koji su se i obogatili za vreme njihove vladavine (ko na vladi ja uz vladu neka rade kako znadu)…

  0

  0
 6. Valjevom vlada niko. Oni u opstini su ljudi koji leju luka nisu u zivotu zasadili, ni kompjuter ne znaju da upale, a od radnog iskustva imaju sedenje u opstini samo. SRAMOTA

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *