sreda, 24. jula 2024.

Za popravku skenera potrebno 100.000 evra

Objavljeno: 29. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za popravku skenera u valjevskoj bolnici umesto 6,2 miliona dinara potrebno je čak 12 miliona dinara, što je oko 100.000 evra. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže za „Patak“ da se to te cifre došlo nakon što su serviseri „Simensa“ utvrdili naknadne kvarove na skeneru, koji su se dogodili jer već duže vreme radi u havarijskom režimu rada.

Ministarstvo zdravlja je u prošloj godini za poporavku skenera izdvojili 4,2 miliona dinara, ali je taj novac propao jer se jedan od ponuđača žalio na postupak izbora firme za popravku skenera, pa novac nije potrošen u 2015. godini, kako je budžetom Ministarstva zdravlja bilo predviđeno. Valjevska bolnica je za popravku skenera iz sopstvenih sredstava obezbedila dva miliona dinara, tako da sada nedostaje još 10 miliona dinara.

Bolnica sada ponovo mora da traži novac od Ministarstva zdravlja, a direktor dr Dobrivoje Grujičić se nada da će taj novac biti odobren i da će u dogledno vreme, skener, koji je star 12 godina, biti popravljen. Skener u valjevskoj bolnici duže od godinu dana radi u havarijskom režimu, tako da dok ne bude popravljen, svi pacijenti koji nisu hitni, na skener moraju da idu u Beograd ili Šabac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *