ponedeljak, 24. juna 2024.

Za putnu infrastrukturu izdvojeno 393,8 miliona dinara

Objavljeno: 9. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase je u ovoj godini za putnu infrastukturu opredeljeno 393,8 miliona dinara, 88,5 miliona dinara manje nego što je prvobitni planirano gradskim budžetom za 2018. godinu. Na poziciji “ulica” umanjanje je čak 101,3 miliona dinara, a načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović tvrdi da se samo neće raditi dve ulice, koje su prvobitno bile u planu, a to su ulice Vuka Karadžića i Mirka Obradovića.

“U toku su javne nabavke, a neke su već završene, koje se tiču izgradnje, rekonstrukcije, održavanja ili rehabilitacije gradskih ulica, od ulazne trake iz pravca Beograda do treće faze radova u Ulici Jakova Nenadovića. U okviru investicionog održavanja ulica urađeni su radovi na vodvodnoj mreži i postavljen novi asfalt u Ulici Vlade Zečevića.  Posle radova na vodovodnim instalacijama radi se rekonstrukcija Nušićeve ulice, od Karađorđeve do Pantićeve. Ovaj posao je za 3,6 miliona dinara ugovoren sa konzorcijumom preduzeća Kompresor ing i Procesor Elektronika”, rekao je Trifunović.

Što se tiče krpljenja “udarnih rupa” na spisku je 10-ak ulica, a nadležni tvrde da će se raditi sve dok vremenski uslovi dozvole. Posao redovnog održavanja asfaltiranih ulica, vredan 187,7 miliona dinara, je dobilo preduzeće “Ingrap omni”. U planu su radovi u Ulici Milivoja Radosavljevića  u dužini od 130 metara, zatim Daničićeva od mosta na Ljubostinji do Jovana Dučića, kao i Sinđelićeva ulica, od mosta na Ljubostinji do Ulice Jovana Dučića.

U planu su i radovi leve trake u Knez Mihajlove ulice, od NIS-ove benzinske pumpe do raskrsnice sa Sinđelićevom, u Ulici Prve brazde, kao i radovi na na ulaznoj traci u Ulici vladike Nikolaja. U planu je i treća faza radova u Ulici Jakova Nenadovića, od šabačkog puta do Dročinske, za koju je raspisana javna nabavka.

Stiče se utisak da su mnogi radovi na rehabilitacija valjevskih ulica ostavljeni za sam kraj građevinske sezone, pa se postavlja pitanje da li će vremenski uslovi dozvoliti da se ovi radovi završe u predviđenom roku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *