ponedeljak, 24. juna 2024.

Međunarodni festival amaterskih pozorišta

Objavljeno: 8. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Repasaž fest, međunarodni festival koji okuplja najbolja amterska pozorišta iz bivših republika SFRJ počinje sutra u Ubu i traje do 17. novembra. Ove godine, u takmičarskom delu, učestvuju amaterske pozorišne trupe iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Predstave će biti izvedene na sceni Doma kulture od 19.30 časova, a takmičarski deo počinje u petak predstavom makedonskom teatra iz Kavadarca. Dan kasnije nastupa slovenačko pozorište iz Škofja Loke.

U nedelju će predstavu izvesti pozorište iz BIH-a, a nakon toga i bujanovački teatar. Ponedeljak je rezervisan za goste iz Hrvatske, iz mesta Retkovac, dok će u utorak svoju predstavu izvesti amatersko pozorište iz Kule. Poslednja takmičarska predstava biće izvedena idućeg četvrtka, a radi se o predstavi teatra iz Bijelog polja.

Na čelu žirija koji će odlučivati o najboljim predstavama je dramski pisac Željko Hubač, a žiriju su još reditelj Milorad Milinković i glumac beogradskog Narodnog pozorišta Mioničanin Zoran Ćosić.

Repasaž fest biće zatvoren 17. novembra proglašenjem najboljih ostvarenja. Iste večeri biće izvedena predstava „Hor bečkih dečaka”, u kojoj igraju Irfan Mensur, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, a sve u čast pobednika ovogodišnjeg međunarodnog festivala.

Organizator međunarodnog festivala, koji se održava u znak sećanja na Radomira Rašu Plaovića i Aleksandra Acu Popovića, je Ustanova za kulturu i sport, a pokrovitelj je ubska opština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *