sreda, 24. jula 2024.

Za sistem elektronskog glasanja oko 73.000 evra

Objavljeno: 5. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za uvođenje sistema za elektronsko glasanje i elektronsku dostavu materijala Skupštine grada iz gradskog budžeta biće potrošeno 8.660.000 dinara bez PDV-a!

Tolika vrednost je posla koji je dobila grupa ponuđača koju čine firma „Prostor“ iz Ade i „Globomax ser“ iz Sente. Oni su bili jedini ponuđači na ponovljenoj javnoj nabavci koju je raspisala Gradska uprava Valjeva.

Na prvoj javnoj nabavci odbijena je ponuda firme „Globomax ser“ iz Sente, jer nije dostavila sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude u skladu sa dokumntacijom o nabavci, a sada je u ovaj posao, pored firme iz Sente, uključena i firma iz Ade.

„Lokalna samouprava u cilju informisanja širokog kruga stanovništva i preciznog arhiviranja, namerava da koristi elektronski sistem koji sadrži kompleksne usluge za vođenje sednica Skupštine grada i Gradskih upravnih organa“, pisalo je u tehničkoj specifikaciji javne nabavke.

Tako će odbornici lokalnog parlamenta imati potpuno drugačije uslove za rad. Umesto dizanja ruke, biće im obezbeđene jedinice sa tasterima za traženje reči i glasanje.

U okviru ove javne nabavke planirana je i kupovina 61 tablet računara, kao i prateće opreme koja će omogućiti elektronsko glasanje i elektronsku dostavu materijala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *