ponedeljak, 27. maja 2024.

Za stručni nadzor radova na izgradnji Doma za stare skoro 170.000 evra

Objavljeno: 10. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase je izdvojeno 20 miliona dinara bez PDV-a za stručni nadzor nad izvodjenjem radova na izgradnji Doma za stare. Gradska uprava je raspisala javnu nabavku kroz otvoreni postupak, a rok za prijavu je 6. jul.

S obzirom na to da je država, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obezbedila oko milijardu dinara za završetak radova na izgradnji Doma za stare u Valjevu, lokalna samouprava je dužna da obezbedi stručni nadzor nad ovim radovima.

Taj posao građane Valjeva će koštati čak 20 miliona dinara bez PDV-a! Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković za portal Patak online kaže da su u gradskoj kasi uspeli da obezbede ta sredstva i da je raspisana javna nabavka.

Budući izgled Doma za stare

„Iskreno, i meni je bilo čudno da taj posao košta 20 miliona dinara, ali kako mi je objašnjeno, model je takav da se za stručni nadzor obezbeđuje dva odsto od ukupne vrednosti projekta i zbog toga će taj posao koštati 20 miliona dinara“, objašnjava Gojković.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je uputila javnim poziv preduzećima zainteresovanim za završetak radova na objektu Doma za stare u Valjevu, a rok za prijavu je 7. jul.

Za nastavak izgradnje i privođenje nameni Doma za stare iz državne kase je opredeljeno 999,7 miliona dinara. Rok za završetak radova je 250 dana.

Kako je najavljeno, deo radova će biti urađen tokom ove godine, a kompletan objekat biće završen naredne godine.

Radovi na izgradnji Doma za stare su počeli u proleće 2009. godine zahvaljujući donaciji od 2,5 miliona evra koju je obezbedio narod Japana i ona je potrošena, a objekat nije završen. Nezavršeni Dom za stare u naselju Gradac više puta je bio na meti je lopova i vandala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *