ponedeljak, 24. juna 2024.

Za tri sedmice popisano 10.000 nelegalnih objekata

Objavljeno: 17. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je, za tri nedelje, popisano oko 10.000 nezakonito izgrađenih objekata, saopšteno je iz Gradske uprave. Procena je da na teritoriji grada ima oko 20.000 objekata koji su nelegalni, a trenutno je 15 komisija na terenu, koje popisuju te objekte.

„Popis će se okončati u roku koji je predviđen, do početka marta meseca. Na ovaj način će se svim građanima omogućiti da uđu u postupak ozakonjenja. Ministarstvo na taj način pruža podršku gradu Valjevu, a naš zajednički cilj je da popis okončamo do kraja i ostvarimo dobar rezultat. Građani moraju da popišu svoje nezakonito izgrađene objekte, jer oni koji se ne popišu do 1. marta, gube mogućnost da uđu u postupak ozakonjenja“, rekla je Darinka Đuran, pomoćnica potpredsednice Vlade Srbije, prilikom posete Valjevu.

Cena takse za ozakonjenja jednog kućnog domaćinstva je 5.000 dinara, a osim toga plaćaju izradu tehničke dokumentacije. Za ozakonjenje porodične kuće potrebna su dva dokumenta izveštaj o zatečenom stanju sa elaboratom geodetskih radova i cena koštanja uz iznos od 5000 dinara, trebalo bi da košta u zavisnosti od tržišnih prilika na teritoriji Grada oko 20.000 dinara, što je pet puta niža cena nego što je bila u skladu sa prethodnim zakonima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Jedan komentar na “Za tri sedmice popisano 10.000 nelegalnih objekata

  1. A šta je sa nama koji smo još pre dve godine predali svu (skupo plaćenu) dokumentaciju, a još uvek nismo dobili ozakonjenje? Koliki će biti naši troškovi?
    Država ponovo poštene napravi majmunima!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *