ponedeljak, 26. februara 2024.

Za Ub država obezbedila 10 miliona evra

Objavljeno: 21. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Iz državne kase za infrastrukturne projekte, koji bi trebalo da poboljšaju kvalitet života žitelja ubskog kraja, je za građevinsku sezonu 2019/2020. godinu izdvojeno čak 10 miliona evra! Tu informaciju je portalu Patak online potvrdio prvi čovek ubske opštine Darko Glišić. Tako je Ub u ovoj godini dobio najmodernije obdaniušte u Srbiji, i među retkima je, ako ne i jedino mesto u državi gde ne postoje liste čekanja za upis dece.

U toku su radovi na tri velika projekta, za koji je novac najvećim delom obezbeđen iz državne kase. Radi se rekonstrukcija OŠ „Milan Munjas“, koja bi od naredne godine trebalo da bude jedna od najmodernijih u Srbiji. Pored novih prostorija, đaci te škole dobiće i zatvoreni bazen.

„Izdvojena odeljenja u selima su sve manja, jer roditelji decu uglavnom upisuju u školu u Ubu. U Sovljaku, koje je veliko selo, gde živi oko 2.000 ljudi, ima tek 13 đaka u sva četiri razreda, a skoro 80 učenika iz tog sela dolazi u Ub u ovdašnju školu. Zbog toga je škola u Ubu, koja ima oko 1.300 đaka, pod velikim pritiskom i zato smo rešili da proširimo postojeće kapacitete“, rekao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Nakon rekonstrukcije, koja će biti završena do avgusta naredne godine, ubska osnovna škola dobiće šest novih učionica, kako bi đaci i nastavnici imali bolje uslove za rad, a škola mogla da „prihvati“ svu decu iz okolnih sela, koja gravitiraju Ubu.

Radovi na rekonstrukciji ubskog Doma zdravlja počeli su ovog leta, a prema procenama, kompletan posao biće završen do marta naredne godine. Radi se sveobuhvatna adaptacija enterijera postojećih objekata površine 3.500 kvadrata, a ubski Dom zdravlja dobiće novih 4.500 kvadrata prostora, uz nabavku nove opreme i nameštaja. Radovi koštaju 180 miliona dinara.

“Po okončanju radova, biće to respektabilan, moderan i savremeno opremljen objekat, kakvog neće biti u okruženju, sa većom spratnošću, sa novim zgradama i službama, koji će omogućiti da zaposleni na najbolji mogući način pruže zdravstvenu uslugu našim građanima”, izjavio je predsednik Opštine Ub.

U ovoj godini počeli su i radovi na izgradnji nove zelene pijace, a posao bi trebalo da bude završen u aprilu iduće godine. Pored toga, uz pomoć države od oko milion evra, obnovljeni su sportski tereni u ubskoj opštini, gde postoje tereni za sve sportove.

 

 

 

 

2 komentara na “Za Ub država obezbedila 10 miliona evra

  1. Sada znamo gde su otišle pare, koje je Valjevska gimnazija morala da vrati. U okviru projekta prelaska na jednosmenski rad, gimnazija je dobila sredstva za dogradnju 16 kabineta, amfiteatra i zatvorenog bazena. Sredstva su joj dodeljena od Kancelarije za upravljanje javnim investicijama, dir. Marko Blagojević. Ništa od jednosmenskog rada, kabineta i bazena u Valjevu, ali zato O.Š. M.Munjas Ub.

    1

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *