subota, 13. jula 2024.

Za ujede pasa lutalica 12,5 miliona dinara

Objavljeno: 20. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo je do sada isplatilo 12,5  miliona dinara građanima zbog ujeda pasa lutalica! Direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović  kaže za Patak da je samo prošle godine „Vidrak“ na osnovu sudskih presuda građanima isplatio čak 9 miliona dinara, a pojedinačni iznosi štete  kreću se od 100.000 do 200.000 dinara.

“ U prošloj godini imali smo oko 60 sudskih presuda. Po presudi prosečno je isplaćeno po 150.000 dinara, a u nekim slučajevima taj iznos je dostizao i 200.000 dinara. U 2014. godini je smanjen iznos koji je isplaćen građanima zbog ujeda pasa lutalica, s obzirom na to da je 2013. godine po tom osnovu isplaćeno 13 miliona dinara, ali i pored toga, nismo uspeli da se rešimo ovaj problem, koji ugrožava naš rad”, kaže Milanović.

Zbog ujeda pasa lutalica iz gradske kase je prošle godine isplaćeno dodatnih 3,5 miliona dinara i to građanima koji su pristali da potpišu sporazum o poravnanju sa lokalnom samoupravom, tako da su izbegnuti dodatni troškovi suda. Procenjuje se da na valjevskim ulicama ima oko 300 pasa lutalica, a svi kapaciteti u azilu za pse, gde je smešteno 180 pasa lutalica, su popunjeni.

Jedan komentar na “Za ujede pasa lutalica 12,5 miliona dinara

  1. Uzeli ste novac građana iz kase, pa pohvatajte pse i odvedite u stanove onih koji ih štite ili uzmite novac od njih i platite odštetu, i ja imam životinje koje volim ali ih držim zatvorene u mom domaćinstvu i ako bi kojim slučajem napravile nekom štetu ja sam spreman odmah da platim a ne da uzmem novac iz budžeta i delim. Da ste vi novac sa znojem zaradili ne bi se tako ponašali a putevi u selu neka budu u blatu i neprohodni. Pošto ne znate da se domaćinski ponašate otiđite do Švajcarske i naučite nešto biće mnogo korisnije i za državu i za narod…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *