utorak, 21. maja 2024.

Ruskinja prva stigla do Bogojavljenskog krsta

Objavljeno: 19. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Do Bogojavljenskog krsta u Valjevu danas je prva stigla Tanzilija Muhamezijadova (48)  trener fitnesa iz Rusije! Plivanje za Časni krst, koji je u vodu spustio vladika Milutin je održano na reci Gradac, a u trci je učestvovalo 49 plivača. Ruskinja koja je prva doplivala do Bogojavljenskog krsta kaže da je srećna što je plivala za Časni krst i što je prva stigla do njega.

„ Dolazim iz grada Perma na Uralu, a u Valjevo sam došla u posetu kod ćerka koja je ovde zivi. Već godinama uoči Bogojavljenja u noći izmedju 18. i 19. januara plivam u Permu. Pošto sada nisam u svom gradu, a nisam mogla da propustim tradicionalno kupanje rešila sam da učestvujem na ovoj manifestaciji i drago mi je zbog toga. Inače, kada sam polazila iz Rusije za Srbiju, temperatura je kod nas bila – 40 stepeni”, kaže ova Ruskinja.

U revijalnom delu deonicu od 33 metra, sa jedne na drugu obalu reke Gradac, prvi je preplivao princ Đordje Karadjordjević.

Pored Svetosavske omladinske zajednice u organizaciji plivanja za Bogojavljenski krst su i valjevska eparhija, Grad Valjevo i Plivački klub “Valis”.

 

Foto: Dragan Krunić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *