subota, 20. jula 2024.

Za zamenu kotla po domaćinstvu maksimalno 170.000 dinara

Objavljeno: 15. aprila 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- U ovoj godini država je opredelila 50 miliona dinara, dok je iz gradske kase izdvojeno 12,5 miliona dinara za sufinansiranje domaćinstvima u Valjevu koja se odluče za nabavku kotlova na pelet, briket ili sečku.

Građanima će na raspolaganju biti 62,5 miliona dinara, a na sednici Gradskog veća, koja je održana prošlog petka, je usvojen Pravilnik, kojim su definisani uslovi pod kojima građani mogu da koriste sredstva namenjena za smanjenje zagađenja vazduha u Valjevu iz individualnih ložišta.

Kako je navedeno u Pravilniku, udeo sredstava podsticaja iznosiće 80 odsto vrednosti ukupne investicije, a maksimalni 170.000 dinara. Na novac iz državne i gradske mogu da računaju domaćinstva koja su se do sada grejala na ugalj, lož ulje ili drvo.

Bespovratna sredstva domaćinstvima će biti dodeljena na osnovu javnog poziva za domaćinstva, a konačnu odluku donosi Gradsko veće na predlog Komisije za sprovođenje mere zamene postojećeg energenta u individualnim ložištima, navedeno je u Pravilniku, koji je objavljen na sajtu grada Valjeva.

Jedan komentar na “Za zamenu kotla po domaćinstvu maksimalno 170.000 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *