utorak, 25. juna 2024.

Zabranjeni javni skupovi, za sada bez obustave nastave u školama

Objavljeno: 12. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U Srbiji je potvrđeno 18 slučajeva zaraze korona virusom, zbog čega je održan sastanak državnog vrha sa svim nadležnim institucijama. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  u obraćanju na konferenciji za novinare rekao da još uvek nema zatvaranja škola u Srbiji, ali da je zato uvedena mera zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi.

Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa, odlučeno je da će svi javni skupovi u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi biti zabranjeni.

Takođe, biće pojačanoj kontroli na svim graničnim prelazima, a pojedini manji prelazi biće zatvoreni.

Podsetimo, Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojeva telefona koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

Za grad Valjevo, kako je navedeno, ti brojevi telefona su: 062/202-701, 062/202-719 i 062/202-721.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *