subota, 20. jula 2024.

„Zadatak vlasti je da Valjevu vrati duh s kraja 80-tih godina“

Objavljeno: 20. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – „Na dan kada slavimo našu slobodu, podsećamo da je zadatak ove gradske vlade da Valjevu vrati duh s kraja 80-tih godina, kada je prednjačilo u mnogim oblastima. Zadatak je da nas pokreće taj duh i optimizam, a da realizuju stručnost i znanje. Valjevo mora da se probudi da bi ponovo moglo da sanja taj san“, rekao je na svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Na svečanoj akademiji koja je održana u valjevskom Centru za kulturu su uručene tradicionalne godišnje nagrade za više oblasti. Godišnju nagradu za privredu je dobilo građevinsko preduzeće „Greda“, za medicinu dr Miodrag Ilić, za obrazovanje Ana Savković, direktorka OŠ „Nada Purić“, za stvaralaštvo i postignuće učenika Aleksa Mirković, za poljoprivredu Dejan Dobrivojević, za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada Vesna Lazić, za humanost Udruženje penzionera unutrašnjih poslova, za informisanje Radovan Lazarević, za kulturu i umetnost Veseljko Belušević, za očuvanja i negovanja tradicije Dragan Živanović, a za oblast sporta Đukan Đukanović.

Specijalne nagrade za životno delo dodeljene su protođakonu Ljubomiru Rankoviću i Ostoji Prodanoviću. U ime nagrađenih, na gradskim priznanjima zahvalio se protođakon Ljubimir Ranković, osnivač „Glasa crkve“, napominjući da se i ovako potvrđuje da je Valjevo grad kulture, „jer su nagrađeni simboli kulture u svojim delatnostima, bez obzira da li je to poljoprivreda ili sport“.

Foto: Dragan Krunić

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *