sreda, 17. aprila 2024.

Zajednica tuži grad zbog kamenoloma i lošeg puta

Objavljeno: 25. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Po prvi put u istoriji Valjeva jedna mesna zajednica odlučila je da tuži lokalnu vlast zbog nepoštovanja sporazuma o rekonstrukciji puta.

Na adresu Grada stigla je opomena pred tužbu Mesne zajednice Prijezdić jer još uvek nije saniran put kroz njihovo selo, kao i još nekoliko pristupnih deonica, koje su oštetili kamioni iz dva obližnja kamenoloma. Kako se navodi u opomeni, meštani Prijezdića traže od gradskih čelnika da najkasnije do 26. jula ispune obaveze definisane protokolom koji su lane potpisali Grad Valjevo i vlasnici dva kamenoloma sa tog područja.

– Tim sporazumom bilo je predviđeno da kamenolomi održavaju putne deonice, dok je Grad zadužen za čišćenje i održavanje kanala pored puta, kao i da pripremi projekatn za rekonstrukciju mosta i puta. Vrlo malo ili gotovo ništa od toga je urađeno, a kamioni iz kamenoloma nastavljaju da uništavaju puteve, stvaraju nesnosnu buku i podižu oblake prašine zbog kojih se gušimo i zbog kojih propadaju svi poljoprivredni usevi – priča Predsednik MZ Prijezdić Dejan Isidorović objašnjavajući da takva situacija već duže vreme otežava život meštanima Mratišića, Prijezdića, Dračića, Ravanja i Zaruba, koji su ogorčeni što niko ništa ne preduzima.

Kako kaže, meštani pet sela su punu deceniju kroz samodoprinos davali svoj novac za izgradnju tih puteva, “a sada se neko našao bez trunke obraza i karaktera da ih da drugome da ih koristi i uništava, a kad su uništeni nikoga nije briga”.

– Gradska vlast se, umesto da rekonstruiše put na šta se obavezala, sada dosetila da postavi znak za ograničenje brzine na 20 kilometara na čas, nakon što su pojedini meštani podneli tužbe zbog oštećenja svojih vozila na uništenom putu. – Verovatno su to uradili da ne bi plaćali odštete na našima automobilima. Ostaje samo još da nas vrate u 16. vek na konje i zapregu, pa tako da putujemo do Valjeva – ljut je Isidorović.

Da problem po meštane bude još veći, detonacije iz kamenoloma počele su da oštećuju kuće pojedinih žitelja Prijezdića. Do sada su kamenolomi sirenom obaveštavali meštane kada miniraju, ali tog dana kada je spao plafon takvog upozorenja nije bilo.

Blic

Jedan komentar na “Zajednica tuži grad zbog kamenoloma i lošeg puta

  1. Pa naravno da treba da ih tuže, barabe u opštini obećavaju samo pred izbore, a posle nikom ništa. Motka treba da radi, da se šljam skloni!

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *