sreda, 24. jula 2024.

Zajednička akcija ozelenjavanja

Objavljeno: 30. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole „Milan Rakić“ i predsednik opštine Mionica Boban Janković posadili su 93 sadnice u linijskom parku pored Ribnice. Za ovaj projekat ozelenjavanja Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samouprava obezbedili su milion dinara.

„Sada smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Odradili smo veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

„Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene“, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *