utorak, 28. maja 2024.

Zašto ne radi nova ski staza na Divčibarama?

Objavljeno: 10. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako na Divčibarama ima preko 40 centimetara snega ski staza “Crni vrh”, kojom gazduje Grad, ne radi. Ista situacija je bila pred novogodišnje praznike, kada je na Divčibarama bilo pola metra snega. Iz “Valisa” je tada stiglo objašnjenje da skijalište ne radi jer nema dovoljno snega, iako je poznato da je potrebno oko 30 centimetara snega da bi ski staza mogla da bude pripremljena za skijaše. Da su tada izrečene neistine potvrđuje za Patak direktor “Valisa” Aleksandar Mijailović, koji priznaje da nisu ni planirali da ove sezone puste u rad novu ski stazu, koju je Valjevo dobilo na poklon od “Skijališta Srbije”.

To potvrđuje činjenica da u oktobru nisu obavili neophodne pripreme staze, a bez toga, koliko god bilo snega, nema ni skijanja. Mijailović je prvo rekao da su od pripreme staze odustali jer po dugoročnoj prognozi tokom ove zime nisu predviđene veće padavine, zanemarujući činjenicu da dugoročne prognoze nisu pouzdane. On je na kraju, ipak, priznao da su već po završetku letnje sezone u Petnici, zbog nedostatka para i ljudi, odlučili da ove sezone ne pokreću skijalište na Divčibarama.

Za pripremu skijaške staze bilo je potrebno oko dva miliona dinara. Iako su krajem leta znali da neće pokretati ski stazu, u “Valisu” su tek u decembru izašli sa predlogom da se skijalište na Divčibarama izda.

Ovo je prva sezona otkako je “Valis” preuzeo gazdovanje skijalištem na Divčibarama da ski staza ne radi. Prethodnih godina, dok je na čelu “Valisa” bio Milorad Minić, čak i kada nije bilo snega žičara je bila otvorena za panoramsku vožnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *