ponedeljak, 22. jula 2024.

Završena rekonstrukcija Užičke ulice

Objavljeno: 1. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Radovi u Užičkoj ulici, foto: Grad Valjevo
Radovi u Užičkoj ulici, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Radovi na rekonstrukciji Užičke ulice, u dužini od 750 metara, su završeni. Proteklih dana putari PZP „Valjevo“ su skinuli stari i postavili novi asfalt, a urađena je deonica od kružnog toka u blizini mosta na reci Gradac do neposredne blizine raskrsnice sa Petničkom ulicom. Načelnik Odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović kaže za portal Patak online da će tokom dana biti postavljena horizontalna signalizacija na tom delu Užičke ulice. Ovi radovi su koštali skoro 13 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase

„Do kraja godine biće postavljena i nova led rasveta celom dužinom Užičke ulice. Do sada smo postavili 16 svetiljki, a još 32 bi trebalo da budu postavljene do kraja godine, jer očekujem da će vrlo brzo biti raspisana javna nabavka za taj posao. Što se tiče trotoara, oni će biti urađeni naredne godine“, rekao je Trifunović.

Te radove je krajem prošle sedmice obišao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, koji je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, rekao da je Užička ulica jedna od glavnih saobraćajnica u gradu, koja vodi i ka Divčibarama i ka Užicu, te da je u poslednje dve godine urađeno 80 kilometara asfaltnih puteva.

„Nadam se da će i građani koji žive u ovom delu grada biti zadovoljni. Mi smo u zadnje dve godine uradili preko 80 kilometara asfaltnih puteva što iz svojih, što iz republičkih sredstava i ne samo ovde u gradu, već smo dosta radili i na selu. Predstoji nam opet asfaltiranje seoskih puteva i počinjemo od Dupljaja. Mislim da se u zadnje dve godine dosta radilo, čini mi se kao nikad u zadnjih 20 godina. Naglašavam da će biti urađeni trotoari iduće godine i da će ulica bljesnuti u punom sjaju“, rekao je Gvozdenović.

Pored Užičke ulice, do kraja ove sedmice biće završena rekonstrukcija saobraćajnice na „plavom mostu“ u blizini kružnog toka, koja je zbog neravnina zadavala brojne muke vozačima.

Radovi na „duplim trakama“

U Odeljenju za infrastrukturu kažu da su sa JP „Putevi Srbije“ uspeli da se dogovore i oko rekonstrukcije ulazne trake na magistralnom putu M4 na „duplim trakama“. Radi se deonica u dužini od 1,3 kilometara, na potezu od IV škole do Biroa. Na toj deonici biće postavljen novi asfalt i biće sređene sve raskrsnice, uključujući i most u Sinđelićevoj ulici. Radovi se izvode o trošku „Puteva Srbije“, a trebalo bi da budu završeni najkasnije iduće sedmice, ukoliko vreme ne dozvoli da taj posao bude gotov do kraja ove nedelje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *