četvrtak, 29. februara 2024.

„Kamen za pod glavu“ zatvara ovogodišnji „Abro fest“

Objavljeno: 2. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ovogodišnji „Abro fest“ biće završen večeras još jednom premijerom. Radi se o predstavi „Kamen za pod glavu“ po dramskom predlošku dobitnice Sterijine nagrade Milice Novković. Predstava je radjena u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ u saradnji sa Centrom za kulturu, a režiju potpisuje Miroslav Trifunović.

Osim sjajnog teksta, likova, odnosa među njima, rečenica koje su veličanstvene u literarnom, a samim tim i u dramskom smislu, Milica Novković je anticipirala sva naša raslojavanja u proteklim decenijama. Sada, posle svih turbulencija, zvuči kao vapaj da sačuvamo ono najvažnije – porodicu. U borbi za opstanak izgubljena je potreba da jedni drugima budemo posvećeni.  „Kamen za pod glavu“ je i priča o nestajanju sela i gubitak  zdravog, patrijarhalnog sistema i tradicionalnog života.

Scenograf  je Dušan Arsenić, a kostimograf Branka Šišinački Obradović. Igraju : Ljubivoje Bube Marković, Nikola Jezdić, Uglješa Spasojević, Filip Stanić, Katarina Vićentijević, Maja Lukić, Doroteja Vuković, Božidar Milić, Miroslav Trifunović i Milivoje Milinković

Premijera predstave „Kamen za pod glavu“ je u 20 časova na velikoj sceni Centra za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *