ponedeljak, 20. maja 2024.

Završena sanacija rečnog korita Kolubare

Objavljeno: 16. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sanacija rečnog korita Kolubare, oštećenog u prošlogodišnjim majskim poplavama, koju je sa 110,9 miliona dinara finansirala Vlada Japana je završena. Radove koje su počeli u oktobru prošle godine izvelo je preduzuće „Erozija“, a zahvaljujući ovoj donaciji u prvobitno stanje je vraćeno 840 metara oštećenog korita Kolubare uzvodno od mosta na Jadru do teniskih terena na Pećini i 275 metara leve obale reke nizvodno od mosta na Jadru. Te radove je obišla ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Snežana Bogosavljević Bošković, koja je rekla da je u sanaciju vodotokova u Valjevu, Osečini i Krupnju uloženo 212 miliona dinara. Ona je dodala da je završena obnova svih vodotokova u Srbiji koji su oštećeni u prošlogodišnjim poplavama.

Radovi na sanaciji pet kilometara rečnog korita Kolubare i njenih pritoka trebalo bi nastavljeni u ovoj godini, ukoliko stigne pozitivan odgovor Evropske delegacije, najavio je direktor „Srbija voda“ Goran Puzović. On je dodao da su prošlogodišnje štete od majskih poplava posledice dugogodišnjeg nemara, nebrige i neulaganja u oblast vodoprivrede.

S obzirom na to da je Vlada Japana u više navrata pomagala Valjevu, počev od Doma za stare, gde je donirano preko dva miliona evra, pa do uređenja rečnog korita Kolubare, gde je narod Japana uložio milion evra, nameće se pitanje kako se na pravi način odužiti Japanu. Gradonačelnik Stanko Terzić kaže da će se Valjevo na primeren način odužiti narodu Japana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *