utorak, 23. aprila 2024.

Završena zimska sezona u Petnici

Objavljeno: 8. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bazen u Petnici, foto: Valis
Bazen u Petnici, foto: Valis

VALJEVO- U Sportsko-rekreativnom centru u Petnici završena je zimska sezona i zatvoreni bazen od juče nije više otvoren za građane. U „Valisu“, koji gazduje petničkim bazenima, nakon spuštanja balona ove sedmice, slede pripreme za letnju sezonu, koja će startovati 1. juna. Direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović za portal Patak online kaže da su u zimskoj sezoni prodali oko 1.830 dnevnih i 35 mesečnih ulaznica.

„Narednih dana znaćemo tačnu računicu o prihodima i rashodima, a prema prvim procenama od prodaje ulaznica na zatvorenom bazenu u našu kasu se slilo oko pola miliona dinara, što nije dovoljno za pokrivanje svih troškova rada zatvorenog bazena. To je posledica toga što su zatvoreni bazen najviše koristili klubovi, a najmanje građani. Bilo je vikenda kada nismo prodali nijednu ulaznicu. Ipak u ovoj sezoni je prodato više ulaznica nego lane“, kaže Mijailović.

Već ove sedmice počinju radovi na pripremi petničkih bazena za letnju sezonu. „Posao  plastificiranja dečjeg i neplivačkog bazena smo već završili. Sledi rekonstrukcija dezo barijera, automatizacija hlorne stanice, zamena filterske ispune, izrada drenažnih kanala na delu bivšeg terena za mini golf i sređivanje dečjeg igrališta“, kaže Mijailović.

„Valis“ je ove godine  iz gradske kase za investicije na svim objektima koje održava dobio 11 miliona dinara, a samo plastificiranje dva bazena koša 5,7 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *