subota, 20. jula 2024.

Zbog čega Goran Bojičić “nije dobar” za Ministarstvo prosvete?

Objavljeno: 25. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Goran Bojičić, po svemu sudeći, neće više biti direktor OŠ “Sestre Ilić”. Ministarstvo prosvete nije dalo „zeleno svetlo“ za Bojičićev ponovni izbor za direktora ove osnovne škole. Ministarstvo prosvete pitali smo zbog čega nije dalo saglasnost da Goran Bojičić bude izabran za direktora OŠ “Sestre Ilić” s obzirom na to da se jedini javio na konkurs, da ispunjava sve uslove, da je u prethodnom periodu bio na čelu te škole, te da je dobio visoke ocene o radu istog Ministarstva.

“ Ministar nije imenovao Gorana Bojičića za direktora Osnovne škole „Sestre Ilić“ u Valjevu, odnosno, doneo je rešenje o ponovnom raspisivanju konkursa, zbog nezakonitosti u radu utvrđenih zapisnicima prosvetne inspekcije Gradske uprave grada Valjeva o inspekcijskim nadzorima izvršenim u školi u januaru i martu 2018. godine”, stoji u šturom odgovoru koje je Ministarstvo prosvete dostavilo portalu Patak online. U odgovoru nije navedeno o kojim nepravilnostima se radi, a rečeno nam je da je Školski odbor OŠ “Sestre Ilić” u obavezi da raspiše ponovni konkurs za direktora te škole.

Povodom ove situacije Školski odbor bi danas trebalo da se obrati javnosti, a kako saznajemo, članovi tog Odbora, koji su u potpunosti “stali” uz Gorana Bojičića, su u prethodnom periodu pokušali da dođu do ministra prosvete, ali bezuspešno. Po svemu sudeći, uz saglasnost Ministarstva prosvete, u skorije vreme moraće da bude postavljen vršilac dužnosti direktora ove škole, jer ponovni konkurs neće moći da se završi pre isteka direktorskog mandata Goranu Bojičiću.

2 komentara na “Zbog čega Goran Bojičić “nije dobar” za Ministarstvo prosvete?

  1. Ovo da je uredjena Država dotični bi trebao da odgovara , za troškove koje je pravio bez kontrole za putne troškove koje je isplaćivao za vreme raspusta jedini on u Valjevu za odeljenja koja je formirao suptono zakonu za materijalne troškove koje je pravio a žena mu u opštini odobravala…..

    7

    4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *