četvrtak, 18. aprila 2024.

Zbog duga valjevski socijalisti ostali bez struje

Objavljeno: 7. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U zgradi SPS u Pop Lukinoj ulici isključena je struja zbog duga od 1,5 miliona dinara, tako da su valjevski socijalisti, ali i njihovi zakupci, među kojima je „Megatrendov“ Fakultet za poslovnu ekonomiju, već mesec dana u mraku. Narodni poslanik Đorđe Milićević, predsednik valjevskih socijalista i potpredsednik Skupštine Srbije, kaže da je izmirivanje njihovih obaveza prema EPS-u „u toku“, te da je do problema došlo jer im zakupci nisu na vreme plaćali račune za struju.

„Očekujemo da će zakupci prostora, koji se nalaze u zgradi gde je sedište GO SPS, izmiriti narednih nekoliko dana velika dugovanja koja imaju prema SPS, a što je zapravo i suštinski razlog dosadašnjeg neizmirenja obaveza za struju prema EPS-u“, rekao je Milićević.

Zgrada u Pop Lukinoj ulici, inače, legat je partizanskog prvoborca Andre Savčića, a posle smrti njegove majke Višnje, koristio  ju je lokalni komitet Saveza komunista, da bi posle gašenja te partije prostor preuzela valjevska SPS. Pre više od deset godina, vlasništvo nad zgradom bilo je predmet sudskog spora između SPS i SKJ, kada je presuđeno u korist socijalista jer komunisti nisu uspeli da dokažu da im je objekat Višnja Savčić zaveštala testamentom.

Jedan komentar na “Zbog duga valjevski socijalisti ostali bez struje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *