nedelja, 25. februara 2024.

Zbog proslava nagli skok novoobolelih od korona virusa

Objavljeno: 19. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kod još 11 osoba iz Valjeva potvrđen je korona virus, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za javno zdravlje. Po jedan slučaj je registrovan u Mionici i Lajkovcu.

Povećava se i broj pacijenata na bolničkom lečenju gde se sada nalazi devet osoba iz Valjeva, zbrinutih zbog posledica korona virusa, dok je u kućnoj izolaciji 77 osoba iz Valjeva.

U Valjevo je od sredine prošle sedmice došlo do naglog povećanja broja obolelih od korona virusa. Samo od prošle srede do juče u 15 časova korona virus je potvrđen kod 72 osobe, a u tom periodu broj novopozitivnih je skoro svakog dana bio dvocifren.

„Nagli rast broja obolelih u drugoj nedelji okobra je u vezi sa klasterom obolelih u vezi privatne proslave sa oko 60 gostiju organizovane u objektu pod sanitarnim nadzorom u okolini Valjeva. Do sada je infekcija dokazana kod više lica koji su bili učesnici ili njihovih kontakata 10 osoba iz Valjeva, jedna iz Mionice i pet članova porodica bliskih rođaka iz Lajkovca. Bolest se registruje kod članova više porodica, nepoznatog izvora. U dve porodice članovi obolelih su lica zaposlena u zdravstvu. Oboljevanje tri člana porodice je u vezi sa boravkom u inostranstvu. Oboljevanje četiri člana druge porodice je u vezi sa kontaktom sa dokazanim izvorom infekcije – rođak iz Beograda. Oboljevanje pet članova jedne porodice iz Valjeva je u vezi sa boravkom u jednom restoranu. Evidentiraju se pojedinačni slučajevi vezani za izlaganje skupovima sa većim brojem ljudi, porodična slavlja, kontakt sa licima iz inostranstva“, navodi se u saopštenju za javnost Zavoda za javno zdravlje, koje je izdato povodom naglog skoka broja novopozitivnih.

U Valjevu su od početka pandemije od posledica korona virusa preminule 32 osobe, a u Mionici njih šest. U Ljigu je preminulo pet osoba, kao i u Lajkovcu, a po četiri osobe preminule su od posledica korona virusa u Osečini i Ubu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *