četvrtak, 22. februara 2024.

Zbog skidanja političkih plakata završili kod sudije za prekršaje

Objavljeno: 15. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevac Slobodan Branković (36) završiće kod sudije za prekršaje samo zato što je u martu, tokom predsedničke kampanje, sa stuba javne rasvete skinuo plakat tadašnjeg kandidata za predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Iako je Valjevac skinuo plakat sa mesta gde nije dozvoljene lepljenje propagandnog materijala i uredno ga bacio u obližnju kantu za smeće, napisana mu je prijava zbog remećenja javnog reda i mira i 6. jula naćiće se pred sudijom Prekršajnog suda u Valjevu.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka stoji da je Branković 29. marta u noćnim satima u Ulici Vuka Karadžića izvršio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru. „Prijavljeni Branković skinuo je plakat političke partije koji je bio istaknut na električnom stubu, isti je pocepao i bacio u kantu za smeće koja se nalazila u neposrednoj blizini, čime je izvršio prekršaj drsko i bezobzirno ponašanje  iz člana 8 stav 1 Zakona o o javnom redu i miru“, stoji u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Brankovića.

zahtev

Branković nije jedina „žrtva“ zbog skidanja plakata političkih partija tokom predsedničke kampanje. Sa istom idejom, da grad očisti od plakata zalepljenih tamo gde im nije mesto, krenuo je i Valjevac Nebojša Gavrilović (38), koji je zbog toga što je na rolerima išao u akciju čišćenja dobio nadimak „fantom na rolerima“ i „čistač bandera“. Zbog skidanja plakata svih političkih partija, on je priveden u policiju, a nakon toga je odveden na saslušanje kod sudije za prekršaje.

nebojsa

„Sada čekam presudu. Smatram da nisam prekršio ni jedan zakon, za razliku od svih političkih stranaka, koje su lepile plakate po nedovoljenim mestima. Ja sam rešio da se borim protiv toga i svaki dan sam skidao plakate i pakovao ih u džakove, koje još uvek uredno čuvam“ priča Gavrilović.

Ovaj Valjevac kaže da je stvar u svoje ruke odlučio da uzme kada je, posle razgovora sa predstavnicima komunalne policije i inspekcije, shvatio da oni ništa ne preduzimaju da se zaustavi ruženje grada lepnjem plakata.

„Ja sam samo želeo da grad u kome živim ne bude prljav i naružen. Posle svih kampanja plakati ostaju i to je bezobrazluk i bahatost političkih stranaka. Ja kao građanin, koji ne pripadam ni jednoj političkoj opciji, pitam se kako mogu da verujem bilo kojoj partiji, kada oni prvi ne poštuju važeće zakone, jer se zna da je lepnjenje plakata na banderama i drvoredu zabranjeno- priča ovaj Valjevac.

 

 

3 komentara na “Zbog skidanja političkih plakata završili kod sudije za prekršaje

 1. Koliko smo mi nenormalni!!! Pa, da li je moguce da covek bude pod bilo kakvim postupkom samo zato sto skida necije propagandne materijale koji su lepljeni na nedozvoljenim mestima. Shvatate li vi, gradjani, koliko je ovo sve postalo bolesno?! Inace, mislim da ni Vucicu to ne bi palo na pamet, pa mi je fascinantno koliko su odredjeni sluzbenici postali amebicni poltroni. Verujem da ce sudija doneti zakonitu odluku.

  9

  1
  1. Nazalost osudice ga , umesto da se oni kazane ispade da grad treba da je prljav,To je vise od poltronstva.

   4

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *