ponedeljak, 24. juna 2024.

Domu zdravlja uručen sertifikat o akreditaciji

Objavljeno: 15. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović je uručio sertifikat o akreditaciji na sedam godina direktoru valjevskog Doma zdravlja dr Zavenu Der Hazarjanu. Arsenović je poručio da „građani Valjeva treba da budu ponosni i zadovoljni što imaju mogućnost da im zdravstvena zaštita bude pružena u ovakvom Domu zdravlja“.

„Ovu tvrdnju potkrepio bih nekim brojkama koje definitivno potvrđuju da ste jedan naporan i kompleksan proces ocenjivanja sproveli na najbolji mogući način. U vašem Domu zdravlja ocenjeno je 397 kriterijuma i 20 kriterijuma iz oblasti bezbednosti, a vaš prosek ocena je 98,49 odsto što je stvarno izuzetan uspeh. Ocenjivani ste u osam oblasti: zdravstvena zaštita odraslog stanovništva, žena, školske dece i dece, polivalentna patronaža, životna sredina, ljudski resursi, upravljanje informacijama, kao i standardi upravljanja i rukovođenja. Ono što je jako značajno za građane jeste činjenica da Dom zdravlja ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, što se pokazalo kao pozitivna praksa“, rekao je Arsenović.

Direktor Zaven Der Hazarjan je istakao da se akreditacijom na sedam godina valjevski Dom zdravlja svrstao u red najuspešnijih domova zdravlja u Srbiji. On se zahvalio zaposlenima i menadžmentu na velikom entuzijazmu, a lokalnoj samoupravi na izuzetnoj podršci.

akreditacija

Ulaganje osnivača u neophodnu rekonstrukciju i opremanje Doma zdravlja značajno je povećano prošle i ove godine, što je doprinelo i uspehu akreditacije. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je najavio novi gradski projekat iz oblasti zdravlja „Valjevo zdrav grad“, koji treba da pruži odgovore na sva pitanja koja nas muče, a odnose se na unapređenje zdravlja stanovništva, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Akreditacija predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Ciljevi akreditacije su podizanje nivoa kvaliteta i bezbednosti pružanja usluga zdravstvene zaštite i standardizovanje procedura. Postupak akreditacije je trajao godinu dana.

5 komentara na “Domu zdravlja uručen sertifikat o akreditaciji

 1. Dr Zaven der Hazarjan kaze bezbednost pacijenata , pa kada je bezbednost pacijenata zasto ti lekari koji nisu u radnom odnosu na tvoj poziv pregledaju pacijente , pisu upute i recepte ?Cijo faksimil koriste i to dugi niz godina a pacijenti misle da su to zapolena strucna lica , koliko puta su dr Zavenu pisaku receote , pregledali stazeri i da li je to zastita pacijenta koji nisu polozoili niu strucni ispit ili je urusavanje zdarvlja.Posedujem dokumentaciju o oviim problemima ,Obavestni nadlezni organi .U Domu zdravlja na celu sa bata Zavenom sve je tajno sto treba da bude javno!

  1

  1
  1. A sto si ti odustao od toga da budes svedokna sudjenju Bobi? Jel te neko uplasio ili si hteo sa lagis malo ?

   1

   2
   1. Evo odgovora tresle su mi se noge , a da LAZEM kao vas gradonacelnik NE i zato sam trazio poligraf .Posteno i sta .Na poligraf ide onaj ko ne LAZE.Imate li jos nesto i trebali da vam objasnjavam da nema sanse da se krijete iza neki imena ili …VOLIM JA VAS…

    1

    0
  2. Majko moja koliko sam puta dolazila DR Zavena izabrani lekar ono neka deca, sestra plava sto radi sa DR Zavenom ljuta gundja i kaze da ovo nema nigde ali mora za sada da cuti .Uplasena sam za svoje zdravljeSta cekaju nadlezni?

   2

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *