ponedeljak, 27. maja 2024.

Zbog tropskih temperatura povećana potrošnja vode i struje

Objavljeno: 14. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog tropskih temperatura u Valjevu je poslednjih dana povećana potrošnja vode i struje. Valjevo je juče bilo među najtoplijim gradovima u Srbiji, a maksimalna temperatura je bila 35 stepeni, koliko je izmereno u 15 i 16 časova u „hladu“, dok je u centru grada i po naseljima gde ima dosta betona temperatura prelazila 40 stepeni. Proteklih dana, naročito u popodnevim i večernjim satima, beleži se velika potrošnja vode u Valjevu, ali naš grad, za sada, nema problema sa vodosnabdevanjem.

U Fabrici za preradu vode na Pećini kažu da je u tropskim danima potrošnja vode i do 600 litara u sekundi, koliko se beleži u popodnevnim i večernjim satima. Međutim, problem je to što je dotok vode sa izvorišta Gradac i Paklje 400 litara u sekundi, a s obzirom na to da se troši više vode nego što dolazi sa ovih izvorišta, nadležni iz Vodovoda upozoravaju da ako se ovakav trend nastavi može doći do problema sa vodosnabdevanjem u Valjevu. Zato apeluju na sve građane da racionalno troše vodu.

U valjevskoj elektrodistribuciji kaže da je proteklih dana povećana i potrošnja struje, jer se u „vrelim“ danima ne gase klima uređaji, kako u poslovnim prostorima, tako i u privatnim kućama i stanovima. U ED kažu da problema zbog povećane potrošnje lektrične energije nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *