petak, 14. juna 2024.

Naprednjaci za, a socijalisti protiv „plata“ odbornicima

Objavljeno: 14. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na inicijativu gradonačelnika Valjeva Slobodana Gzvodenovića i lidera SNS u Valjevu, partije koja na republičkom nivou vodi kampanju štednje, uskoro će u Skupštini grada naći inicijativa da odbornici gradskog parlamenta umesto 3.000 dinara, koliko su do sada dobijali po sednici, svakog meseca iz gradske kase dobijaju oko 10.000 dinara. Gvozdenović je za portal Patak online ranije izjavio da se o ovoj ideji još uvek razmišlja i da je na nju došao poučen ranijim iskustvom koje je imao kao odbornik Skupštine grada u prethodna tri saziva.

Iako SNS propagira mere štednje, iako je gradonačelnik naredio da jubilarne 30. „Tešnjarske večeri“ moraju da koštaju manje nego prethodne godine, jer iz Valjeva mora da ode poruka da nova vlast ima politiku štednje, upravo na predlog SNS 51 odbornik lokalnog paralmenta će, najverovatnije, svakog meseca dobijati naknadu, a sve to o trošku građana.

Zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić i predsednik Okružnog odbora SPS za portal Patak online kaže da smatra da sada nije trenutak da se povećaju izdavajanja za odbornike gradskog parlamenta, iako se njihove naknade nisu menjale više od 10 godina. „Sve to mora da sačeka malo bolja vremena, da se završi nova sistematizacija u Gradskoj upravi i da se uradi racionalizacija mesta. Povećan obim posla i česte sednice Skupštine grada su dokaz boljeg funkcionisanja gradske vlasti i to je, za sada, dobar početak. Međutim, oko svih povećanja naknada smatram da treba sačekati“, rekao je Jeremić.

Odbornik opozicione Demokratske stranke Slobodan Pavlović kaže da bi trebalo da dođe do povećanja naknada za rad odbornika, ali ne u ovom obimu, kako se spekuliše u javnosti. „Smatram da je 3.000 dinara po sednici malo, ako se uzme u obzir da članovi nadzornih odbora dobijaju po sednici 5.000 dinara, a njihov posao svakako nije odgovorniji od posla odbornika gradskog parlamenta. Međutim, smatram da je nadoknada od 10.000 dinara previsoka i gradska vlast bi trebalo da u povećanju naknade nađe neku meru“, kaže Pavlović.

Stav druge opozicione odborničke grupe „Dosta je bilo“ po pitanju najavljenog povećanja naknada za odbornike nismo uspeli da čujemo, jer nisu odgovorili na pitanja koje smo im prosledili.

 

 

2 komentara na “Naprednjaci za, a socijalisti protiv „plata“ odbornicima

 1. Ako je ovo tacno bravo za SPS.Koliko god mi osporavali ovaj SPS oni su ipak razumniji od Gvozdenovica i njegove kamarile .Gde u ovoj bedi da dajes pare , sta pominjes neki dan Ljakovac alo oo bre Ljakovac je Menhetn za Valjevo sto se tice finansija !Predsednik Vlade kaze stednja on se razbacuje , cuje liovo neko citali ovo neko?

  8

  4
  1. Јел нам ово збори о штедњи Јеремић? Онај што је Марка Струју плаћао 40 и нешто хиљада из градске касе да би његова групација била језичак против СНС-а? Јел то исти онај што је на ППП довео девојче звано кабинет? Да ли је то онај што пакује УРС одборнике рестлове да „претекну“ у Видраку и после истицања им уговора од 2 године и да их „тако компетентне“ ували новом директору? Јел то онај што је на сваки спрат Градске управе укрцао своје СПС подрепаше – доушнике, мимо свих процедура и закона? Да ли је то онај што је омлатио милијарду из градског буџета шодеришући сеоске џаде и „декоришући“ вашарски заставицама и шареним степеницама наш град? Ма да ли је то онај што се брља у све а ни о чему појма нема? Изгледа да је то тај.

   14

   4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *