petak, 12. aprila 2024.

Zbog zastarelih dugova Vodovod u ovoj godini izgubio 25.000 evra

Objavljeno: 12. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog zastarelosti duga mnoga javna preduzeća svake godine gube velika sredstva, dok se redovne platiše s pravom bune i pitaju se zašto ne nagrađuju one koji redovno plaćaju svoje račune, već dugove otpisuju neredovnim platišama. Jedan od primera je JKP „Vodovod“, koje je prošle godine ostalo bez 1,3 miliona dinara zbog zastarelih dugova, dok je ove godine ta suma znatno veća, pa je do od početka godine do sada otpisano čak oko 25.000 evra duga!

Računica pokazuje da je „Vodovod“ za manje od dve godine izgubio oko 35.000 evra zbog toga što na vreme nije naplaćen dug za vodu. Direktor JKP „Vodovod“ Đorđe Milanović za portal Patak online kaže da je ovo „nasleđeno stanje“ i da se radi o dugovima koji su napravljeni prethodnih godina.

Kada su građani u pitanju, najviše je onih kojima je otpisan dug za vodu u rasponu od 20.000 do 30.000 dinara, a ima i onih kojima je otpisan dug od čak 150.000 i 100.000 dinara. Na spisku građana kojima je u prošloj godini otpisan dug je tadašnji pomoćnik gradonačelnika i aktuelni predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, kome je dug za vodu, otpisan u iznosu od skoro 24.000 dinara po osnovu zastarelosti.

Ovi podaci ukazuju na to da je, verovatno, došlo do propusta u radu pravne službe „Vodovoda“. Kako saznajemo, dugogodišnja šefica te službe Branka Tomić je smenjena 1. decembra sa tog i raspoređena na drugo radno mesto. Pored toga nam je potvrđeno da je Branka Tomić koja je poslednjih nekoliko godina rukovodila pravnom službom ovog JKP, ranije je, dok je radila u tadašnjoj Skupštini opštine Valjevo, u Odeljenju upravne poslove, osuđena na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja.

3 komentara na “Zbog zastarelih dugova Vodovod u ovoj godini izgubio 25.000 evra

 1. Ajde sada da formiramo humanitarni fond a prihod od fonda da damo funkcionerima grada, šefu fin. operative Vodovoda i kontroloru Bogdanoviću. Treba im novca navikli su na visok standard. Bogdanoviću odmah primiti ćerku i zeta za stalno u Vodovod.

  9

  5
 2. Za koga radi taj Bogdanović i sa kim je sve delio lovu kada mu zaposliše ćerku i zeta? Ko su mu šefovi formali a ko stvarni?

  12

  5
 3. ЧЕСТИТКЕ СВИМ ДИРЕКТОРИМА ЈП „ВОДОВОД“ ВАЉЕВО КОЈИ СУ ДОПРИНЕЛИ ОВОЛИКОМ ДУГУ ЗБОГ ЗАСТАРЕЛОСТИ ПОТРАЖИВАЊА!
  ДРУГИ КОМЕНТАР НЕМАМ!

  7

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *