subota, 20. jula 2024.

Zlatni vaterpolisti „Valisa“ na prijemu kod gradonačelnika

Objavljeno: 16. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Povodom velikog uspeha mladih vaterpolista, koji su postali prvaci države, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ugostio je zlatne momke i čestitao im ovaj fenomenalan rezultat.

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za mlađe takmičarske kategorije, koji je održan u SRC Petnica, igrači do 19 godina Vaterpolo kluba „Valis“, pobedili su beogradsku „Banjicu – Partizan” rezultatom 12:11 i zasluženo postali prvaci Srbije.

„Momci, svaka vam čast! Grad Valjevo se ponosi rezultatom koji ste postigli i ja vam u ime grada Valjeva i u svoje lično ime čestitam. Znam koliko je teško postići ovakav rezultat i to samo pokazuje koliki kvalitet imate, a ja vam želim puno uspeha u daljoj karijeri. Vaš klub igra najviši rang takmičenja kod nas i siguran sam da ste vi budućnost Vaterpolo kluba ‚Valis‘i vaterpolo sporta uopšte. Krivo mi je što nisu sa nama sedam vaših saigrača i trener, koji su se odazvali pripremama reprezentacije, što je još jedan ogroman uspeh i njima na tome čestitam“, rekao je Gojković.

Prijem vaterpolista, foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva je poručio da je lokalna samouprava spremna da unapredi sportsku infrastrukturu za vodene sportove.

„Radimo na izradi urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za zatvoreni bazen, odnosno sportski centar ‚Senjak‘ sa zatvorenim bazenom i nadam se da ćemo po izradi tog projekta obezbediti novac i doći u situaciju da taj projekat izguramo do kraja i da u samom centru grada, gde postoje već termalne vode, imamo jedan ozbiljan objekat za vodene sportove. Znam koliko je teško i naporno, znam kako trenirate tokom godine i koliko je teško i to organizovati i zato je vaš rezultat koji ste postigli  mnogo veći“, poručio je Gojković.

Mladi vaterpolisti su istakli da su se nadali pobedi, ali da se nisu opuštali u finalu, jer su znali da igraju protiv kluba koji je najtrofejniji klub u istoriji i da je ovo za njih neponovljivo iskustvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *