utorak, 21. maja 2024.

Značajno smanjen broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju

Objavljeno: 11. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici drastično je smanjen broj kovid pacijenata i na lečenju se trenutno nalazi sedam pacijenata. Ta brojka je značajno manja u odnosu na prethodni period, kada je broj pacijenata bio trocifren, a do skoro dvocifren.

Manje posla ima u  Kovid ambulanti valjevske bolnice, gde se javljaju pacijenti sa simptomima korona virusa tokom večernjih i noćnih sati, pa tako prethodne zaposleni nisu imali nijedan pregled.

Za razliku od njih, u Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 115 odraslih osoba, a bilo je i 62 pregleda dece.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje korona virus je potvrđen kod 15 osoba iz Kolubarskog okruga.

U Valjevu je 13 novozaraženih, na Ubu 2, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novih slučajeva korona virusa.

Broj aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je ukupno 233. Od toga u Valjevu je 155, Ubu 39, Lajkovcu 17, Mionici 11, Ljigu 8 i Osečini 3.

U Kolubarskom okrugu od početka godine je preminul 196 osoba od posledica korona virusa. U Valjevu je preminulo njih 113, Ubu 30, Mionici 16, Osečini 15, Lajkovcu 13 i u Ljigu 9 osoba, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U Kolubarskom okrugu od početka ove godine korona virus je potvrđen kod 14.874 osobe, od čega je u Valjevu njih 8.521.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *