ponedeljak, 26. februara 2024.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na „Platanima“

Objavljeno: 12. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (arhiva), foto: Patak online
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi za pomoć svima koji su bolesni i ugroženi, a kojima krv život znači, održava se danas do 15 časova na Platanima u restoranu „Kod Laze“. “Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv”, moto je današnje akcije dobrovoljnog davanja krvi, a ove godine održava se pod sloganom “Tvojih pet minuta – nečiji ceo život”. Važno je znati da je u Srbiji svakih 100 sekundi potreban davalac krvi, za decu i odrasle, kako bi preživeli.

Ovu akciju zajednički organizuju valjevski Crveni krst, Institut za transfuziju krvi Srbije i restoran “Kod Laze” na Platanima. Organizatori pozivaju sve građane da se pridruže akciji i pokažu humanost na delu.

“Ne propuštaj, jer i ovoga puta, od tebe zavisi. Zato što je u Srbiji svakih 100 sekundi potreban davalac krvi, za decu i odrasle, kako bi preživeli. Zato, ako ste zdravi i humani, učinite najviše što možete na ovaj dan, ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv”, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog Crvenog krsta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *