subota, 13. jula 2024.

Počela izgradnja toplane u Mionici

Objavljeno: 12. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Mionici je počela izgradnja toplane, kojom će biti rešen problem grejanja svih javnih i pojedinih stambenih objekata u toj varošici. Prva faza radova košta 138 miliona dinara, a novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Kotlarnica ukupnog kapaciteta 1.900 KW nalaziće se u okviru zgrade osnovne škole „Milan Rakić“ u Mionici.

Boban Janković obilazi radove

„ Obišao sam radove koji su počeli na izgradnji nove toplane. Ovo je prva faza toplifikacije Mionice. Novom toplanom povećava se energetska efikasnost naših javnih ustanova, a obezbediće se da našim mališanima u školama i vrtiću uvek bude toplo. Toplifikacija Mionice je veoma značajan  projekat kojim će se u velikoj meri poboljšati kvalitet života Mioničana“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković nakon obilaska radova.

Toplovodna mreža, koja će biti izgrađena u tri faze, toplotnom energijom će se snabdevati zgrade osnovne i srednje škole u Mionici, Dom zdravlja, mioničko obdanište, sportsku halu, zgradu Opštinske uprave, crkvu i policijsku stanica, nakon čega sledi priključenje i pojedinih stambenih objekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *