četvrtak, 29. februara 2024.

Pokaznim vežbama obeležava se Svetski dan prve pomoći

Objavljeno: 12. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski Crveni krst, zajedno sa Medicinskom školom, danas od 11 časova na Gradskom trgu obeležiće Svetski dan prve pomoći pokaznim vežbama u različitih situacija, koje se tiču zbrinjavanja povređenih. Pokazne vežbe izvešće obučeni mladi članovi takmičarskih ekipa iz pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i obolenja. Cilj ove akcije je da se skrene pažnja na značaj poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Ovogodišnji Svetski dan prve pomoći obeležava se pod motom: „Svako ima pravo”. Svetski dan prve pomoći će biti obeležen u svim ogranizacijama Crvenog krsta širom sveta.

Kako je saopšteno iz valjevskog Crvenog krsta, Svetski dan prve pomoći u 2019. godini skreće pažnju na to da vi prva pomoć trebalo da bude dostupna svimabez obzira na rasu, pol i uzrast, na pripadnost bilo kom društvenom sloju ili grupi.

„U prvoj pomoći ne sme biti diskriminacije, ne sme biti marginalizovanih grupa, ne sme biti nevidljivih i zaboravljenih kategorija ljudi u društvu. Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć. U isto vreme svako od nas može da nauči da pruži prvu pomoć.  Nisu  potrebni ni čarobni štapić, ni supermoći da biste postali nečiji heroj. Potrebni su samo znanje i odvažnost da ga primenite u trenutku kada je potrebno“, navodi se u saopštenju za javnost Crvenog krsta.

Foto: Crveni krst Srbije/FB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *