subota, 20. aprila 2024.

Akcija “Najmanje jedna”

Objavljeno: 9. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
image description
image description

VALJEVO – Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo i Udruženje profesionalnih izdavača Srbije, UPIS (CLIO, Geopoetika, Arhipelag, Akademska knjiga, Rende, Štrik, Evoluta, Odiseja, Samizdat…), pozvali su Valjevce i njihove goste da se pridruže velikoj čitalačkoj porodici tokom manifestacije „BOOKa u Dvorištu“, u akciji pod nazovom “Najmanje jedna”.

Kupovinom najmanje jedne knjige, valjevski čitaoci će učiniti lep gest, ne samo za lično zadovoljstvo, već će pokazati i brigu za seoske biblioteke, koje namaju dovoljan broj novih i kvalitetnih knjiga. Na sajtu Biblioteke i na sajtu Grada Valjeva, svakodnevno će biti objavljena imena čitalaca/kupaca i imena kupljenih naslova. Poslednjeg dana manifestacije „BOOKa u Dvorištu“, 30. jula 2019.god. biće prikazani rezultati akcije solidarnosti NAJMANjE JEDNA!”, saopštila je Matična biblioteka.

“Ako znamo za floskule da „nije sramota krasti, već biti siromašan“ i da „smorno je čitati, a super je biti bogat“, mi nudimo alternativu – neka naše Dvorište postane  čistilište u kome ćemo se lišavati ovakvih zabluda, manipulacija i trivijalne duhovnosti. Dvorište je uvek bilo stecište najznačajnijih srpskih i regionalnih književnih stvaralaca, umetnika i profesionalaca u kulturi”, saopštili sui z biblioteke najavljujući ovu manifestaciju koja se održava 9, 16, 23 i 30. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *