subota, 20. aprila 2024.

Vanredni inspekcijski nadzor zbog seče stabala u parku Pećina

Objavljeno: 29. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Posečena stabla, foto: VPO
Posečena stabla, foto: VPO

VALJEVO- Da li je bilo nepravilnosti prilikom nedavne seče drvoreda u valjevskom parku Pećina utvrdiće republička šumarska inspekcija, a nakon prijave koju je podneo Valjevski pokret otpora.

„Obavešteni smo od strane republičkog šumarskog inspektora da će po našoj prijavi biti pokrenut postupak vanrednog inspekcijskog nadzora zbog seče stabala u parku Pećina kod preduzeća ’Agrorazvoj – valjevske doline’“, saopštio je Valjevski pokret otpora.

U obaveštenju koje su dobili od šumarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede se navodi da će o ishodu vanrednog inspekcijskog nadzora biti naknadno obavešteni.

Posečena stabla, foto: VPO

Podsećamo, u parku Pećina nedavno je uklonjen čitav drvored uz magistralni put za Loznicu, što je izazvalo revolt mnogobrojnih građana. Preduzeće “Agrorazvoj – valjevske doline“, koje gazduje tim parkom, je saopštilo da su posečena bolesna stabla i da je urađeno sve u skladu za propisima.

S druge strane, Valjevski pokret otpora je naveo da saopštenje preduzeća koje gazduje valjevskim parkom predstavlja populistički pamflet, kojim su samo potvrđene sumnje građana da se radovi u parku “Pećina“ izvode protivno odredbama Zakona o šumama. Oni su nakon toga uputili zahtev republičkoj šumarskoj inspekciji, nakon čega je odlučeno da bude urađen vanredni inspekcijski nadzor.

Jedan komentar na “Vanredni inspekcijski nadzor zbog seče stabala u parku Pećina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *