nedelja, 25. februara 2024.

ASNS: Krušik ima podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije

Objavljeno: 24. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić je izjavila da je nakon razgovora sa rukovodstvom vojne fabrike „Krušik“ i Nadzornim odborom dobila informaciju da finansijska situacija u „Krušiku“ trenutno „nije sjajna“, ali ta fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije. Ona je navela da je od rukovodstva fabrike dobila uveravanje da radnici nemaju razloga za brigu kada je isplata plata u pitanju.

„Što se tiče finansijske situacije, ona nije sjajna, ali rečeno mi je da se 2,8 miliona evra, koliko je bruto iznos za isplatu mesečnih zarada, ne dovodi u pitanje, tako da će radnici svakog meseca uredno primati svoje plate“, rekla je Ranka Savić.

Ona kaže da je rukovodstvo vojne fabrike bilo izričito u tome da su svi kupci „Krušikovih“ proizvoda, koji su posrednici u prodaji oružja, svoja dugovanja u potpunosti izmirili prema vojnoj fabrici, uključujući i beogradski GIM, navodeći da su svi dugovi izmireni „do poslednjeg evra“.

Ranka Savić je potvrdila da je na sastanku sa rukovodstvom „Krušika“ razgovarala i o radnom statusu Aleksandra Obradovića, koji je suspendovan sa posla.

„Rečeno mi je da je formirana interna komisija koja ovaj slučaj razmatra i da će za dvadesetak dana zauzeti konačni stav. Ja lično mislim da Obradović mora biti vraćen u radni odnos, jer je postupak koji se protiv njega vodi još uvek u toku, i dok se ne završi on ima sva prava da se vrati u ’Krušik’ i da radi poslove koje mu poslodavac odredi – rekla je predsednica ASNS.

Inače, razlog posete Ranke Savić Valjevu je bio osnivanje Gradskog odbora ASNS, koji u našem gradu imao oko 2.000 članova. Na osnivačkoj skupštini za predsednika tog sindikata je izabran Nikola Tešić iz „Krušika“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *