ponedeljak, 24. juna 2024.

U „Krušiku“ neće biti otpuštanja radnika

Objavljeno: 23. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U vojnoj fabrici „Krušik“ nema viška zaposlenih i neće biti otpuštanja radnika. Tu informaciju od rukovodstva valjevske fabrike i od Nadzornog odbora „Krušika“ dobila je predsednica ASNS Ranka Savić. Pored toga, stiglo je obećanje da će određeni broj radnika, koji već godinama rade na određeno vreme, u ovoj godini dobiti stalan posao.

„Dobili smo odgovor da se priprema određena racionalizacija, ali čvrsto su nam obećali da viška zaposlenih u ‘Krušiku’ neće biti. Racionalizacija će ići u smislu da se razmatra da se oforme edukativni centri, gde će se nisko kvalifikovana radna snaga prekvalifikovati i uposliti na poslovima koji su sada potrebni toj fabrici“, rekla je prilikom posete Valjevu Ranka Savić.

Još početkom prošle godine je obećano da će stalan posao u vojnoj fabrici dobiti 320 radnika, sa najdužim stažom na određeno vreme, ali to obećanje nije ispunjeno. Ranka Savić kaže da je sada dobila čvrsta uveravanja od rukovodstva fabrike i Nadzornog odbora da će svakog drugog meseca posao za stalno u „Krušiku“ dobijati po 15 radnika koji imaju ugovor na određeno vreme.

Inače, u vojnoj fabrici u Valjevu na neodređeno vreme je zaposleno oko 1.200 radnika, dok na određeno vreme radi čak njih 2.000, među njima ima i onih koji na određeno vreme rade duže od 4-5 godina.

2 komentara na “U „Krušiku“ neće biti otpuštanja radnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *