četvrtak, 18. aprila 2024.

Auto-sedišta i dečja kolica za novorođene bebe

Objavljeno: 24. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik mioničke opštine Boban Janković je uručio 20 auto-sedišta roditeljima dece rođene od januara do marta ove godine. Auto-sedišta su podeljena u okviru akcije Saveta za bezbednost opštine Mionica. Novac za nabavku sedišta je obezbeđen od naplate saobraćajnih prekršaja napravljenih na području mioničke opštine, u čiju kasu se slije 30 odsto od naplaćenih kazni. Pravo iznenađenje za roditelje bila su kolica za bebe koja će se od ove godine besplatno deliti svim porodiljama na teritoriji mioničke opštine.

„Ovo je pravi poklon od opštine Mionica, nešto što će u značajnoj meri rasteretiti kućni budžet svakog novog roditelja i jedan od načina da vam se zahvalimo što ste ostali ovde da živite i stvarate svoje porodice. I što je najvažnije mi ćemo kroz različite programe svake godine uvoditi po neku novinu koja će pozitivno uticati na populacionu politiku u našoj opštini“, poručio je roditeljima predsednik mioničke opštine Boban Janković.

 

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i Centra za promociju bezbednosti saobraćaja su roditeljima mioničkih beba održali teorijsku i praktičnu obuku o pravilnoj upotrebi bezbednosnih sistema za decu.Od početka 2017. godine opština Mionica obezbeđuje besplatna auto-sedišta Mionica i do sada je podeljeno preko 150 bezbednosnih sistema za decu. Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića od početka ove godine ova akcija je po prvi put proširena na podelu besplatnih kolica za bebe.

Mionička opština sprovodi i druge mere iz oblasti populacione politike, od isplate jednokratne novčane naknade za novorođene bebe u iznosu od 40.000 dinara, besplatnih udžbenika za đake prvake, besplatnog vrtića za treće dete do besplatnog prevoza za sve učenike.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *