sreda, 24. aprila 2024.

Država finansira nastavak radova na izgradnji vodovoda ka Brankovini

Objavljeno: 24. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz državne kase je obezbeđeno 14 miliona dinara za drugu fazu radova na izgradnji vodovoda od Valjeva do Brankovine, a radovi će početi posle praznika. Sredstava su obezbeđena u okviru budžetskog fonda Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ugovor vredan 14 miliona dinara, između Ministarstva, Grada Valjeva i JKP „Vodovod“  potpisan je u Beogradu.

„ Nastavak radova na izgradnji vodovoda od Valjeva do Brankovine je od izuzetnog značaja za naš grad, može se reći strateškog. S obzirom na to da smo imali građevinsku dozvolu za drugu fazu radova odlučili smo se da konkurišemo kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za sredstva i drago mi je što je prepoznat značaj ovog projekta. Ostaje da sada ’Vodovod’ i Grad potpišu međusobni ugovor, da se odredi nadzor i posle praznika startujemo sa radovima“, rekao je direktor JKP „Vodovod“  Đorđe Milanović.

Direktor Vodovoda i pomoćnik gradonačelnika sa ministrom na potpisivanju ugovora u Beogradu

Nakon potpisivanja ugovora u Beogradu ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić je rekao da su oni prepoznali značaj ovog projekta i odlučili da opredele 14 miliona dinara. „ Sredstva će biti prebačena na račun lokalne samouprave do 30. aprila i željno isčekujemo početak radova“, rekao Ružić.

Izgradnja vodovoda od Valjeva do Brankovine počela je još pre 11 godina. Nakon toga usledila je pauza od sedam godina, kada se ništa na tom potezu nije radilo, jer nisu obezbeđena sredstva za tu investiciju. U valjevskom Vodovodu se nadaju da će ovaj značajan projekat konačno biti završen u najskorije vreme.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *