ponedeljak, 24. juna 2024.

Promovisan zbornik studentskih radova

Objavljeno: 25. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Visoka poslovna škola strukovnih studija promovisala je „Zbornik radova i katalog hobija 13. Festivala studentskih radova“. Reč je o publikaciji u kojoj je predstavljeno deset stručnih radova iz svih oblasti koje se izučavaju u valjevskoj državnoj visokoj školi, a čiji su autori studenti VIPOS-a koji su učestvovali na ovogodišnjem Festivalu studentskih radova, koji je održan 4. aprila, na Dan studenata.

“Festival postoji 13 godina, ali smo prvi put štampali zbornik koji je retkost i za fakuletete, a kamoli za visoke škole, zbog čega smo veoma ponosni. Ranije smo, uoči Festivala studentskih radova imali samo kataloge sa nazivom i osnovnim podacima, a sada su objavljeni kompletni radovi učesnika. Posebno je zadovoljstvo što među tim radovima ima onih koji su urađeni u praksi, u valjevskim firmama, pa je tako žiri je kao najbolji ocenio onaj koji je urađen u kompaniji Bosis”, kaže profesor VIPOS-a Branko Matić, urednik “Zbornika”.

Uz stručne radove, u ovom zborniku publikovana su i ostvarenja studenata VIPOS-a iz oblasti muzike, likovne umetnosti, umetničke fotografije i sporta, koja su bila predstavljena na 13. Festivalu studentskih radova.

“Sem toga, objavili smo i podatke o prethodnim učesnicima dosadašnjih festivala, njih preko 700 za 13 godina, što je podatak za ponos. S obzirom da je zbornik zvanično štampan i katalogizovan u Narodnoj biblioteci, zastupljenost u njemu praktično je prva zvanična referenca naših studenata, koji mogu da stave u svoj CV da imaju objavljen stručni rad”, zaključuje Matić.

Škola je svim učesnicima Festivala nakon  prezentacije poklonila po jedan primerak “Zbornika”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *