subota, 20. aprila 2024.

“Bajka o pozorištu” Zvezdara teatra

Objavljeno: 10. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na sceni Centra za kulturu 19. oktobra biće izvedena predstava “Bajka o pozorištu” Zvezdara teatra. Ulaznice po ceni od 600 dinara su od sutra u prodaji na blagajni Centra za kulturu. Režiju ove predstave, rađene po tekstu Vladimira Đurđevića, potpisuje Marko Misirača. Igraju: Tihomir Stanić, Bane Zeremski, Miodrag Krstović, Vesna Stanković, Stefan Radonjić, Iskra Bojović i Snežana Savić.

“Bajka o pozorištu je komedija. Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi. Politička scena u Srbiji je travestiju i presvlačenje uzela kao osnovni model i načelo opstanka na vlasti do te mere da ljudi iz pozorišta i kulture u svojoj nemoći mogu samo da uočavaju taj fenomen, rugaju mu se, podsmehuju sa knedlom u grlu”, rekao je pisac Vladimir Đurđević.

Ova predstava je pre dve godine dobila nagrada publike za najbolju predstavu na Nušićevim danima u Smederevo, kao i priznanje kulturnog bloga Belgrade Edt Culture za najbolju komediju u gradu Beogradu za pozorišnu sezonu 2014/15.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *