utorak, 25. juna 2024.

Besplatna auto-sedišta i kolica za 52 bebe, porodiljama 40.000 dinara

Objavljeno: 18. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Za poslednjih šest meseci u opštini Mionica rođene su 52 bebe, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je jednokratna pomoć od 40.000 dinara za 51 porodilju.

Ove godine opština Mionica je, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu od 80.000 dinara za prvu rođenu bebu, a to je ove godine Lenka Stojanović iz Šušeoke, koja je prva rođena beba u 2022. godini.

„U obavljanju funkcije predsednika opštine, najdraži su mi ovi povodi, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. Deca su naša budućnost i zato je najbitnije da im omogućimo što bezbrižnije detinjstvo i najbolje uslove u kojima će odrastati. U našoj opštini prošle godine zabeleženo je povećanje novorođenih što je odlično. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Gradimo industrijsku zonu gde će biti novih radnih mesta, obnavljamo škole, ulažemo u obrazovanje, kulturu i sport. Činimo sve kako bi svi građani u Mionici imali najbolje uslove za život, rad, obrazovanje“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Boban Janković

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Opština Mionica već šestu godinu besplatno dodeljuje auto-sedišta, a od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad su obezbeđena i kolica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *