subota, 13. jula 2024.

Besplatne knjige za mioničke đake prvake

Objavljeno: 4. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je prvake u osnovnim školama „Milan Rakić“ u Mionici i „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i  i tom prilikom uručio besplatne knjige. Za ovaj program opština je budžetom obezbedila skoro 900.000 dinara, a ove godine upisano je 92 prvaka.

Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

„Prvaci su po prvi put seli u školske klupe, a mi smo ih obradovali besplatnim knjigama. Naša je obaveza da nastavimo da ulažemo u obrazovanje i da im obezbedimo najbolje uslove. Mnogo toga smo uradili, ali moramo još više da se borimo. Napravili smo značaj pomak, rekonstruisali škole, izgradili modernu sportsku halu, osnovali Centar za obrazovanje i razvoj i drugo“, rekao je Janković i đacima poželeo uspešnu školsku godinu.

Foto: Opština Mionica

Mioničkim učenicima na raspolaganju su besplatni časovi glume, folklora, plesa, jezika i drugo, a Centar za obrazovanje i razvoj već priprema novi program.

Za rekonstrukciju osnovnih i srednje škole, uz podršku Vlade Srbije, uloženo je preko 370 miliona dinara.

Takođe, mionički osnovici imaju besplatan prevoz do škole, besplatan ulaz na bazene, a već dve godine i besplatnu pripremnu nastavu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *