petak, 24. maja 2024.

Besplatne knjige za mioničke đake prvake

Objavljeno: 3. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionički đaci prvaci prvog dana škole dobili su besplatne komplete udžbenika, koje je obezbedila mionička opština. Prvog dana školske godine, predsednik opštine Boban Janković je obišao osnovne škole ”Milan Rakić” u Mionici i ”Vojvoda Živojin Mišić” u Rajkoviću i uručio prvacima besplatne komplete udžbenika. Opština Mionica je, treću godinu za redom, obezbedila besplatne komplete udžbenika svim prvacima sa teritorije ove opštine.

„Cilj ove i sličnih akcija je poboljšanje kvaliteta života i sprečavanje odliva stanovništva iz opštine Mionica uvođenjem brojnih mere u cilju povećanja nataliteta, poboljšanja uslova odrastanja i obrazovanja dece, ali i sprovođenja aktivnosti na zapošljavanju stanovništva. Već treću godinu za redom negujemo dobru praksu podele besplatnih udžbenika svim prvacima u našoj opštini. Ove godine, pored knjiga, mališane smo obradovali i simpatičnim dresovima ‘Đak prva’, koje mogu koristiti za različite školske događaje, kao i školskim priborom. Verujem da smo na ovaj način pomogli roditeljima prvaka da bar malo rasterete kućni budžet, jer polazak dece u školu predstavlja veliki udar za finansije roditelja“, rekao je prvi čovek mioničke opštine.

Janković je najavio dalja ulaganja u oblasti obrazovanja. Prema njegovim rečima, opštinu Mionica očekuju veliki projekti, među kojima su rekonstrukcija i sanacija zgrada osnovne i srednje škole u Mionici, kao i rekonstrukcija izdvojenog odeljenja u Gornjoj Toplici, gde će, pored rekonstrukcije školske zgrade, biti izgrađena manja sportska hala. „ Takođe, u narednim danima očekujemo isporuku kompletno nove opreme za kuhinju Predškolske ustanove “Neven” u Mionici i minibusa za prevoz dece sa terena“, dodao je predsednik opštine.

U školske klupe ove godine na teritoriji mioničke opštine po prvi put selo ukupno 94 prvaka. Opština Mionica je obezbedila 79 kompleta udžbenika, dok je 15 mališana dobilo besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *