sreda, 19. juna 2024.

Otvorena škola u Slatini

Objavljeno: 3. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Deca iz ubskog sela Slatina više neće morati da putuju u školu u Brankovinu ili Dokmir, jer je u tom selu otvorena nova škola! U junu je postavljen kamen temeljac, a ovaj objekat je, kao što je najavljeno, izgrađen i spreman za đake u ovoj školskoj godini. Za izgradnju ovog objekta iz opštinske kase je izdvojeno više od šest miliona dinara.

„Ovo je za nas veliki dan, jer posle petogodišnje pauze, ponovo počinje sa radovom izdvojeno odeljenje u Slatini. Stara škola u tom selu je zatvorena pre pet godina, jer je objekat bio neuslovan, a sada smo, zahvaljujući opštini Ub i njenom predsedniku Darku Glišiću, dobili novu školsku zgradu. Ovo je veoma značajno za decu iz ovog sela, jer više neće morati da pohađaju nastavu u okolnim mestima, kao što je to do sada bio slučaj. Prema prognozama za narednih osam godina ovu školu će pohađati 29 učenika, tako da će se svake godine povećavati broj đaka, u odnosu na pet učenika, koji su ove jeseni seli u školske klupe nove škole“, rekla je direktorka škole „Sveti Sava“ u Pambukovici Slavica Marjanović.

Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da su se odlučili da izdvoje novac za izgradnju ovog školskog objekta, jer će to biti od velikog značaja, kako za decu, tako i za njihove roditelje. Glišić kaže da nova škola nije velika, ali zadovoljava potrebe tog ubskog sela.

Darko Glišić u novoj školi u Slatini

„Srećan sam zato što smo decu iz Slatine uspeli da vratimo u svoje selo i da im omogućimo da nastavu pohađaju u mestu gde i žive. U današnje vreme, kada se pojedine seoske škole u Srbiji zatvaraju, mi imamo sreću da otvaramo još jedan školski objekat. Pored dece, kojima će ovo mnogo značiti, olakšaćemo život i njihovim roditeljima, jer više neće morati da voze decu na nastavu u okolna sela“, rekao je Glišić, koji je i otvorio ovaj novoizgrađeni školski objekat.

Škola u Slatini je izdvojeno odeljenje škole „Sveti Sava“ iz Pambukovice. Novi školski objekat ima dve učionice, zatim kancelariju za učitelja i tri toaleta. Narednih dana, kako je najavljeno, biće završeno i parterno uređenje ove škole.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *