nedelja, 21. jula 2024.

Besplatne radionice tokom đačkog raspusta

Objavljeno: 29. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom Centru za kulturu i ove godine će biti organizovane besplatne radionice tokom zimskog đačkog raspusta. Kako je saopšteno, broj mesta je ograničen, zato bi zainteresovani predškolci i deca školskog uzrasta na vreme trebalo da se prijave na radionice koje su besplatne. Za zainteresovane tokom zimskog raspusta biće organizovana likovna i fotografska radionica, kao i kreativno obrazovne i zabavne radionice za decu iz osetljivih grupa.

 

LIKOVNA RADIONICA

„GRAD I JA- prostor, mesto, vreme“

Tokom nekoliko dana bavićemo se gradom kao prostorom gde jesmo. Od šireg pojma i shvatanja prostora, mesta i vremena- kroz razgovor i rad, stići ćemo ulicama i trgovima do zgrade, kuće, sobe. Govorićemo o istoriji i spomenicima, fasadama, drvoredima, rekama. Bavićemo se estetikom mesta gde živimo- crtati i slikati prozore, terase, krovove, kapije. Kreirati kako da nam bude lepše i bolje. Uzrast polaznika- predškolski i školski. Termin radionice od 01. do 05. februara, u trajanju od dva sata. Mentor je mr Katarina Marinković, slikar dizajner, a broj telefona za kontakt: 064 8 670 677.

 

KREATIVNO OBRAZOVNE I ZABAVNE RADIONICE

Radionice za decu i mlade iz osetljivih grupa realizovaćemo sa idejom da i tokom raspusta deca imaju interesantne aktivnosti. Svaka od radionica obuhvataće edukativne, psihološke, kreativne i zabavne sadržaje, uljučujući i posetu Bioskopu 85. Radionice će biti organizovane u pet termina (1, 2, 6, 7 i 8. februar od 16.00 do 17.30 časova u Folklornoj sali).

Mentori su: Katarina Stevanović, defektolog, Danijela Filipović, specijalni pedagog, Nemanja Aćimović, defektolog i Katarina Bigović, viši fizioterapeut. Kontakt: 064 8 670 680.

FOTOGRAFSKA RADIONICA

Radionica će obuhvatiti teoretski deo gde će se govoriti o značaju fotografije na likovnu umetnost, i njenoj moći (da ukaže, istakne određeni fenomen, stvar, problem) i njenoj sveprisutnosti u savremnom dobu. Praktični deo radionice podrazumeva fotografisanje grada- ulica, spomenika, kuća, zgrada, mostova… Cilj radionice je da se kroz fotografiju prikaže, ono što nam je najdraže u našem radu, najlepše, mesta za koja smo vezani, mesta koja imaju svoju priču, kao i da ukaže na sve ono što je loše i što bi želeli da promenimo. Na radionicu je potrebno doneti fotoaparat (alternative je aparat na mobilnom telefonu). Radionica će se održati od 06. do 10. februara, pet časova u trajanju od dva sata, za polaznike uzrasta od 11 do 15 godina. Mentor je Katarina Todorović, istoričar umetnosti, a kontakt telefon: 065 223 49 62.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *